18 Haziran 2008 Çarşamba

Özel İdare Kütüphanesi Tatilde de Öğrencileri Bekliyor

Zirai Donatım Bahçesi'nde hizmet veren Sakarya İl Özel İdaresi Kütüphanesi, yaz tatilinde de öğrencilerin ikinci adresi olma yolunda…

Kayıtlı üye sayısı 2 sene içinde bin 200'ü bulan Özel İdare Kütüphanesi, yaz tatilinde de öğrencilerin ilgisini çekiyor. Atatürk İlköğretim Okulu 5-D ve 5-H sınıfı öğrencileri, öğretim yılının son haftasında kütüphaneyi ziyaret etti. Sınıf öğretmenleri Serpil Aydın ve Ayşe Kaçar'ın önderliğinde kütüphaneyi gezen öğrenciler, tatil döneminde de ders çalışmak için değil kitap okumak için kütüphaneye geleceklerini ifade ettiler.
16 bin kitap var.

Okuyucuların kitaplardan ve diğer bilgi kaynaklarından serbestçe, ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlamak maksadıyla hareket edilen İl Özel İdaresi Kütüphanesinde; 2 bin 100'e yakın yazara ait yaklaşık 16 bin kitap bulunuyor. Ayrıca kütüphanede zaman zaman yazar ve düşünürlerle edebi, felsefi, sosyal ve kültürel sohbetler de gerçekleştiriliyor. Okuyucular, eserlerinden tanıdıkları edebiyatçılarla sohbet etme fırsatı yakalıyor. Hafta içi 08.30 – 18.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, cumartesi günleri ve öğle saatlerinde de açık. Okuyucular, cumartesi günleri 10.00 – 18.00 saatleri arasında kütüphaneden faydalanabiliyor. Kütüphanede günlük ortalama ziyaretçi sayısı 50 ile 60 arasında değişiyor.

Hiç yorum yok: