8 Ekim 2008 Çarşamba

Muhtarlık, Kütüphane Oldu

Yeni çıkan Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun uygulaması neticesinde muhtarlıkların yaptıkları işlemlerin azalması sebebiyle, Adapazarı Yenikent Camili Mahallesi Muhtarlığı da muhtarlık binasını kütüphaneye döndürdü.

Bakanlar Kurulu’nun 29.09.2006 tarihli ve 2006/11 Sayılı karara ile yürürlüğe giren “Nüfus Hizmetler Kanununun” uygulanmasına ilişkin yönetmenlik gereği muhtarlıkların yaptıkları bazı işlemler ortadan kaldırıldı. Elektronik ortamda MERNIS ve adrese dayalı kayıt sisteminin uygulanmasıyla birlikte; vatandaşların muhtarlıktan aldıkları ‘Nüfus Cüzdanı Değişiklik Formları’ ve “İkametgâh Senedi” işlemlerinin muhtarlıklar dışında nüfus idaresinin de vermesi nedeniyle, muhtarlıkların vatandaş nezdindeki işlemler azaldı.

Yaklaşık 20 bin kişiye hizmet veren ve muhtar dışında 2 kişinin de çalıştığı Yenikent Camili Mahallesi Muhtarlığı ise muhtarlık işlemlerinin azalması sebebiyle, çareyi muhtarlık binasının bir bölümünü kütüphaneye çevirmekle buldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik; çıkan yeni kanunla birlikte muhtarlıkların da vatandaş nezdindeki işlemlerin azaldığı ifade ederek, muhtarlık binasının bir bölümünün içinde yaklaşık 3 bin yeni eserin bulunduğu kütüphane yaptıklarını söyledi. Muhtar Özçelik, Camili’de oturan yaklaşık 410 kişiye muhtarlığın kütüphanesinden aldığı mevcut kitapları evinde okuduğunu da dile getirdi. Muhtar Özçelik, 17 Ağustos’tan depremden sonra kurulan bölgemizde¸ vatandaşların haftalık ve günlük olarak kitap muhtarlığımızdan kitap alarak, okuduktan sonra tekrar iade ettiğini de sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: