20 Şubat 2009 Cuma

Düzağaç'ta bulunan Halk Kütüphanesi'ne uğrayan yok!

Bingöl - Düzağaç'ta Kültür Merkezi binasında bulunan İl Halk Kütüphanesi, okullara ve şehir merkezine uzak olmasından dolayı ilgi görmüyor. Öğrenciler, okullarına uzak olmasından dolayı İl Halk Kütüphanesi'nden yararlanamadıklarını söylüyorlar.

2003 Depremi sonrasında ağır hasar gören ve yıkılan İl Halk Kütüphanesi'nin İnönü Mahallesi'ndeki yaklaşık 1200 metrekarelik alanına İl Halk Kütüphanesi binası yapılması isteniyor. Kültür Merkezi'nde yeni kitaplar ve internet teknolojisine rağmen ilgi görmeyen İl Halk Kütüphanesi, eski günlerinden uzak. Eski yerinde hergün yüzlerce öğrenciye hizmet veren Halk Kütüphanesi'ni, yeni yerinde bazen 100 kişi bile ziyaret etmiyor. Bundaki en büyük neden olarak Halk Kütüphanesi'nin şehre uzak olması olarak gösteriliyor. 24 bin kitap ve 18 internet bağlantılı bilgisayara rağmen yeterli ilgiyi görmeyen Kültür Merkezi'ndeki İl Halk Kütüphanesi'nin, Bingöl Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'na yakın olan İnönü Mahallesi'ndeki yerinde yapılacak binaya taşınması isteniyor.

Konu hakkında görüştüğümüz yetkililer, 2003 depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu için binasının yıkımı yapılan İl Halk Kütüphanesi'nin Düzağaç'a taşınmasıyla şehre uzak olduğu için eski ilgiyi görmediğini belirterek; Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü'ne İl Halk Kütüphanesi'nin hem müze hem kütüphane olarak eski yerinde inşa edilmesi için talepleri olduğunu belirttiler.

Hiç yorum yok: