24 Kasım 2008 Pazartesi

Gezici kütüphane "emekliye ayrıldı"

Manisa’da 25 yıldır gezici kütüphane olarak il ve ilçelere hizmet götüren araç, "emekliye ayrıldı".

Manisa İl Halk Kütüphanesinde 25 yıldan bu yana gezici kütüphane olarak çalışan ve şoförünün 3 yıl önce emekliye ayrılmasının ardından hizmet veremeyen araç, hurdaya çıkarıldı.

Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç şoförünün 3 yıl önce emekliye ayrılmasının ardından, aracın hizmet veremediğini, tamir ve bakım masraflarının da maliyetli olması nedeniyle hurdaya ayrılarak trafik kayıtlarından düşürüldüğünü belirtti.

Araç için şoförü emekliye ayrılmadan önce son olarak yaklaşık 18 bin YTL civarında tamir ve bakım ücreti ödendiğini anlatan Arı, kamyondan bozma 1983 model aracın yıllarca 2 bin civarında kitap ile merkeze bağlı yaklaşık 17 belde ve köylerde kütüphaneye gelme imkanı olmayan çocuklara yönelik hizmet verdiğini belirtti.

Gezici aracın hurdaya ayrılmasına üzüldüklerini belirten Arı, gezici araçtan faydalanan çocuklara aracın "malulen emekli olduğunu" söylediklerini anlattı.
Çocuklar ise Kütüphane bahçesinde Aliağa’dan yetkililerin gelerek kendisini almasını bekleyen 25 yıllık emektar gezici kütüphaneye sırtlarını yaslayarak okumaya devam ediyorlar.

Arı, kendilerine yeni bir aracın tahsis edilip edilmeyeceğini ise bilmediklerini kaydetti.
Milliyet

Hiç yorum yok: