28 Kasım 2008 Cuma

İlk Aşçılık Kütüphanesi

Türkiye'nin ilk ve tek aşçılık okulu olan Mengen Aşçılık Okulu, Türkiye'nin en büyük mutfak kütüphanesini kurmak için proje başlattı.

Türkiye'nin ilk ve tek aşçılık okulu olan Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak mutfak kütüphanesi kurmaya hazırlanıyor. Kurmaya hazırlandıkları kütüphane projesi için de destek beklenildiği belirtilerek bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, projenin amacı hakkında şu bilgiler verildi:

"Şu anda Türk mutfak kültürüne köklü katkılar sağlayacak dev bir projeye imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük mutfak kütüphanesini kuruyoruz. Osmanlı ve Türk mutfağından eserler başta olmak üzere dünya mutfaklarını da kapsayabilecek bir kütüphane için kolları sıvadık. Hedefimiz odur ki, bir gün gelecek Türkiye’de mutfak sanatları, gastronomi ve yemek kültürü adına yapılabilecek araştırmalar için kütüphanemiz birinci derecede kaynak olacak, ciddi çalışmalar için birinci derecede adres teşkil edecektir."

Küpüthaneyi oluşturacak eserleri bir müze eseri nazarıyla bakacak ve onları sonraki nesillere titizlikle bırakmak çabası içinde olacaklarını belirten açıklamada, kütüphaneye katkıların da beklendiği ifade edilerek, "Mutfak Kütüphanesine ait kitaplar, bağışçı ismiyle birlikte kayıt altına alınacaktır. Mutfak Kütüphanesi için özel bir ortam tahsis edilecek ve bu ortamdan faydalanmak isteyenler için hassas ölçüler geliştirilecektir." denildi.

Açıklamada, proje için destek beklenildiği de ifade edilerek, "Yemek ve mutfak kültürünü yaşatmak ve geliştirmek adına her türlü yazılı ve görsel eser, kütüphanemizde bağışçılarının ismi ile beraber kayıt altına alınacaktır. İster kitaplarınızdan bağışlayın, isterseniz satın almak ve bağışlamak üzere bizden liste talep edin!" denildi.

Türkiye'nin ilk ve tek aşçılık lisesi konumunda olan Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin mutfak kütüphanesi projesine destekçi olmak isteyenler, okulun müdür yardımcısı Harun Kutan ile irtibat kurabilirler.

Hiç yorum yok: