26 Kasım 2008 Çarşamba

Mektupla Gelen Kütüphane

Bin 300 mektupla 15 bin kitapları oldu.

Yozgat’ta okuyacak kitap bulamayan öğrencilerin değişik illerdeki kişi ve kurumlara yazdıkları mektuplar, ülke genelinde yankılandı. Öğrencilere umduklarından fazla kitap gelince ortaya 15 bin kitaplık bir kütüphane çıktı.

Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı beldesindeki Şehit Mustafa Önder İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler, okul müdürü Dursun Pektaş, Türkçe öğretmeni Yavuz Akman, Merkez Mahallesi Muhtarı Hasan Çakır öncülüğünde yazdıkları mektubu çoğaltıp, Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan bin 300 kuruluş ve iş adamlarına postaladı. ''Kitap insanın ufkunu genişletir, dünyayı tanımasını sağlar'' diye başlayan mektupta, ''Bizler kitap okumak istiyoruz. Kütüphane olmadığı için okuyamıyoruz. Araştırma yapmak istiyoruz ama araştıramıyoruz. Bu amaçla kütüphane kurmak istiyoruz. Ülkemiz genelinde kitap toplama kampanyası başlattık. Kampanyamıza katılın'' ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerin harçlıklarıyla postaladıkları mektupları alan kuruluşlardan içerisinde değişik türden kitapların yer aldığı 400 koli kargo ile gönderildi. Yaklaşık 15 bin kitabı koyacak yer bulamayan öğrenciler, bu kez Kaymakam Ertuğrul Kılıç'a gönderdikleri mektupta beldeye kütüphane yapılmasını istedi. Kaymakam Kılıç ve işadamlarının desteği ile beldeye modern bir kütüphane yapılarak, kampanya ile toplanan kitaplar raflara öğretmen ve öğrenciler tarafından yerleştirildi. Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Gedikhasanlı beldesi Şehit Mustafa Önder İlköğretim Okulu Müdürü Dursun Pektaş, Türkçe Öğretmeni Yavuz Akman, Muhtar Hasan Çakır, öğrencilerden Merve Soysal, Nuran Men, Hasan Tufan'ı makamında kabul ederek, kutladı ve teşekkür belgesi verdi.

Okul Müdürü Dursun Pektaş, okullarına gönderilen 15 bin kitabın yerleştirilmesi için Türkçe Öğretmeni Yavuz Akman gözetiminde, öğrencilerle birlikte bu üne kadar çalıştıklarını kaydederek, yardımda bulunan 300 kişi ve kuruma teşekkür mektubu gönderdiklerini söyledi. Kütüphaneye sığmayan kitapların bir bölümünü 40 okula gönderdiklerini de belirten Tektaş, ''Adıyaman'dan Kayseri'ye kadar birçok kentimizde bulunan liselere kitap yardımında bulunduk, hala da bulunuyoruz'' dedi.

Hiç yorum yok: